fbpx

Idéer til Køb lokalt dagen

En oplagt mulighed

Køb lokalt dagen er en oplagt mulighed for at give kunderne en ekstraordinær oplevelse. Derfor er det en god idé at finde på noget sjovt, underholdende, lærerigt eller hyggeligt, som kan trække både nye og gamle kunder til. Husk, at festen også kan foregå helt ud på gaden. Bliv inspireret herunder, men lad dig ikke begrænse: Opfind gerne dine helt egne tiltag! Filmen her er lavet i 2018, kampagnens første år. Farverne er lidt anderledes, men idéen er uforandret.

Gør Køb lokalt dagen ekstra særlig

For at få festen helt ud på gaden, opfordrer vi alle butikker til at lave pop-up aktiviteter på fortovet. Her er nogle ideer:

Indbyd til Den Lokale Bagedyst – ”Bag din favorit kage derhjemme, tag den med til det store kagebord og deltag i konkurrencen om, at få din opskrift i bagerens sortiment”. Vinderen modtager et gavekort til morgenbrød for 4 personer hver weekend i en tidsbegrænset periode. Du og dine medarbejdere er naturligvis dommere.

 Inviter til ”Gør-det-selv-binde-kursus” foran butikken. Dine kunder betaler 50 kr. for at være med og lærer at binde en buket selv, som de får med hjem.

Inviter til åbent værksted. ”Lær at passe og pleje din cykel igennem alle årstider”.

Kom til gratis lyn-make-over. ”Nyt Look på 10 min”. Tilbyd 10 min. hår/sminke/styling ude foran butikken.

To for éns pris hele dagen. ”Inviter din søster, mor, kæreste eller dig selv på dobbelt op.”

”Bobler og gratis styling tips.” Pynt din butik op, som var det gallaaften og få dine kunder til at føle sig som VIPs.

”Kom og se slagteren udskære en hel gris.” Lær dine kunder om udskæringerne, giv dem opskrifter og tips til tilberedning.

Slå dig sammen med en anden butik

Del oplevelsen med andre i lokalmiljøet, måske din nabobutik. Her er nogle ideer:

Opfordres til, at lave udeservering på dagen. Det kan være helt simpelt: Et havebord og to stole er fint. Gratis isvand, saft, kaffe, te eller snacks. Rent visuelt ændrer det gaden og indbyder til, at man taler sammen, sætter sig ned og bruger tid sammen med indehaveren af butikken.

Foran alle butikker: Kom og tøm lageret til særlig god ”Køb lokalt pris” på dagen.

Slagter, bager, pizzeria, grillbar osv. tager salget ud på gaden på dagen. Gerne med mulighed for at sidde og spise udenfor.

Hvad kan I sælge sammen på dagen? Snak med naboen om muligheden for at gå sammen og gøre noget ekstra særligt.