fbpx

Inspiration fra Assens til Køb lokalt dagen

Assens gentager forrige års succes 

Assens var med i pilotprojektet for Sæt Pris på Din By – Køb Lokalt i 2018, og deltager igen i år. Læs med og få formand for Assens Handelstandsforening Pernille Schreiners gode råd.

Vi var med i pilotprojektet i 2018, og det var en stor succes. Vi havde en utrolig hyggelig dag med stor opbakning fra lokalbefolkningen og fra den lokale presse: P4 og TV2 Fyn. Vi har efterfølgende kunne mærke en positiv effekt i form af debat om vigtigheden af at passe på det lokale handelsliv. Både blandt butikkerne og de handlende. Det er måske svært at omsætte til kroner nu og her. Men på lang sigt, tror jeg, det er godt givet ud.

Fællesskab frem for alt

Som noget nyt prøver vi at udvide konceptet, så de butikker, der ikke er med i handelstandsforeningen, også kan deltage. Det er ellers ikke noget, vi normalt gør. Men vi tror på fællesskabet frem for alt andet på sådan en dag.

I år er biblioteket også med

Derudover har vi også inddraget Assens Bibliotek, hvor vi arbejder på at lave en novellekonkurrence med Assens by som omdrejningspunkt. Som dommer for konkurrencen kommer Iben Mondrup, som er forfatter til den aktuelle bestseller-roman Tabita. Vi skal bare lige have de sidste detaljer om økonomien til at falde på plads. 

Sådan får man alle butikkerne med

Min erfaring er, at det der virker bedst er: På med jakken og ud til hver enkelt butik og få dem til at skrive sig op på stedet. Du kan sende dem nok så mange sms’er og e-mails, men den personlige kontakt virker bare bedst! Der skal lidt benarbejde til, men det er det hele værd!  

Se interviewet med Pernille fra deltagelsen i pilotprojektet i 2018.